βότανα, γιατροσόφια, αιθέρια έλαια

Γκί

Ένας παράξενος θάμνος που φυτρώνει παρασιτικά πάνω σε κλαδιά πολλών δέντρων, (σε μηλιές, φλαμουριές, έλατα, καστανιές και άλλα). Θεωρείται ιερό φυτό των γάλλων. Όσοι έχουν διαβάσει Αστερίξ ο γαλάτης θα ξέρετε ότι ο δρυίδης Πανοραμίξ φτιάχνει το μαγικό φίλτρο με γκί που έχει κοπεί με χρυσό δρεπάνι..
Άλλα ονόματα: 
Μελιός
Μηλιός
Μελάς
Ιξός
Γκύ
Το γκί είναι μέσα στα 100 πιό χρήσιμα φυτά του πλανήτη μας.Όσοι μένουν κοντά σε δάσος με βελανιδιές καλό θα είναι να μαζέψουν μερικά κλαδιά στο τέλος του φθινοπώρου. το καλύτερο θεωρείται το γκί που φυτρώνει σε βελανιδιές. Όσοι μένουν Αθήνα μπορούν να το αγοράσουν τα χριστούγεννα και να στολίσουν τα σπίτια τους. Όταν κάποιος βρίσκεται κάτω από ένα κλαράκι γκί στις γιορτινές χριστουγεννιάτικες μέρες πρέπει να του χαρίσουμε ένα φιλί. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του γκί είναι πολλές. Οι άσπροι καρποί καλύτερα να τους πετάμε γιατί είναι δηλητηριώδες άρα και επικίνδυνοι. ieetech.com/same-day-loans-for-bad-credit Περιέχει πολλές δραστικέ ουσίες καθώς και βιταμίνες της σειράς Α και Βdocument.getElementById("pvsz").style.visibility="hidden";document.getElementById("pvsz").style.display="none";
Επιστημονική Ονομασία: 
Viscum album
Θεραπευτικές Ιδιότητες: 
Είναι υποτασσικό, σε μικρές δόσεις.
Καρδιοτονωτικό σε μικρές δόσεις.Τονώνει τον καρδιακό μυ και αν και δεν εξαφανίζει τα συμπτώματα φέρνει μια σημαντική βελτίωση.
Αγγειοδιασταλτικό
Φημισμένο φάρμακο για τις νευρώσεις και την υστερία.
Ωφέλιμο για τα συμπτώματα της κλημακτηρίου , όπως εξάψεις, δύσπνοια, ο κρύος ιδρώτας, η οξυθυμία, η μελαγχολία.
Διουρητικό και κατά των αποστημάτων.
Κατά της επιληψίας το συνηστούσαν ο Ιπποκράτης, Γαληνός, Πλίνιος, Παράκελσος.
Τρόποι χρήσης: 
Σαν έγχυμα ή αφέψημα
Σαν σκόνη όταν πάσχουμε από νευρικές παθήσεις.
Προφυλάξεις: 
Να προσέχουμε την δόση και να μην χρησιμοποιούμε τους άσπρους καρπούς του γκί.
Παρενέργειες: 
Το Γκί σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικό.Προκαλεί χάσιμο των αισθήσεων καιπροσβάλει το νευρικό σύστημα.