βότανα, γιατροσόφια, αιθέρια έλαια

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Ποτών έκανε λόγο για ποιοτικούς ισχυρισμούς υγείας για πρώτη φορά το 2004, σχετικά με την προστασία που προσφέρουν τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου κατά του κινδύνου καρδιοαγγειακών παθήσεων. Συνολικά, τα οφέλη των λιπαρών οξέων του ελαιόλαδου συνοψίστηκαν στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το Ελαιόλαδο και την υγεία, το 2005.
Άλλα ονόματα: 
Λάδι της ελιάς
Το ελαιόλαδο η απλά λάδι και το σησαμέλαιο είναι τα δύο λάδια που μπορεί κανείς να τα γευτεί έτσι ακριβώς όπως βγαίνουν από τη φύση χωρίς καμμία επεξεργασία και ειδικά το ελαιόλαδο απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό πανεύκολα και μας τροφοδοτεί με όλα τα καταπληκτικά συστατικά του για μακροζωία. Μόνο το μητρικό γάλα το συναγωνίζεται.Μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία που μας συναγωνίζονται στην παραγωγή ελαιολάδου, προμηθεύονται αυτό το προιόν οι χώρες της ευρώπης. Η Ελλάδα παράγει το πιό ποιοτικό ελαιόλαδο και πραγματικά είναι ασυναγώνιστο.
Θεραπευτικές Ιδιότητες: 
Χολαγωγικό,αυξάνει την έγκριση της χολής,δρά σαν ανακουφιστικό στη συστολή των εντέρων, διαλύει την χοληστερίνη, περιορίζει την δυσκοιλιότητα, καταπραύνει τα δαγκώματα των εντόμων, χρησιμοποιείται στα στραμπυλήγματα μαζί με κρεμμύδι, σπασμολυτικό στούς κολικούς των νεφρών και του συκωτιού.
Τρόποι χρήσης: 
Σε εντριβές, σαν επάληψη στο δέρμα, ελιές ανάλατες είναι άριστη τροφή για διαβητικούς.
Tags: 
Οικογένεια: