βότανα, γιατροσόφια, αιθέρια έλαια

Ραβέντι

Το φυτό του Θιβέτ και άριστο αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα.
Άλλα ονόματα: 
Ρήο
Το Ρήο ή αλλοιώς ευρύτερα γνωστό σαν Ραβέντι είναι ιθαγενές φυτό του Θιβέτ. Εκεί μεγαλώνει πάρα πολύ , μπορεί να φτάσει σε ύψος τα δύο μέτρα. Το χαρακτηριστικό του φυτού είναι πως όταν πάρει όλη του την ανάπτυξη δεν έχει σχεδόν ρίζες. Αυτές καταστρέφονται και ζει από τα παράριζα που εν τω μεταξύ έχει αναπτύξει. Οι βλαστοί του και τα κλαδιά του είναι πολύ χοντρά και ο φλοιός του ρουφάει πολύ νερό και γίνεται σαν σφουγγάρι.Τα άνθη του βγαίνουν στην κορυφή του φυτού, πολλά μαζί σαν χριστουγενιάτικο δέντρο. Τα ρίζώματά του είναι εκείνα που χρησιμοποιούν στην φαρμακοβιομηχανία.title for cash
Επιστημονική Ονομασία: 
Rheum officinalis
Χρήσιμα μέρη: 
Ρίζες.
Θεραπευτικές Ιδιότητες: 
Ριθμίζει τις εκκρίσεις της χολής και βοηθάει στην δυσπεψία και την δυσκοιλιότητα, που οφείλεται στην ατονία των εντέρων.Όταν το καβουρδίσουμε χάνει τις καθαρτικές του ιδιότητες και γίνεται απλά τονωτικό. Το χρησιμοποιούμε σε πάρα πολλά φαρμακευτικά παρασκευάσματα, όπως βάμμα, κρασί, σιρόπια.
Τρόποι χρήσης: 
Σκόνη από ραβέντι (ρίζες), 0,3-0,5 γραμμάρια ώς τονωτικό. 2-4 γραμμάριασκόνη , ως καθαρτικό.
Προφυλάξεις: 
Έχει αρκετές πικρές ουσίες αλλά πολύ δύσκολο να πάρουμε τις φουσκωμένες ρίζες του και να τις φάμε σε ποσότητα.Μην ξεχνάτε ότι είναι και καθαρτικό.
Παρενέργειες: 
Δεν ξέρω άν έχει παρενέργειες αλλά με τόσες πικρές ουσίες μάλλον θα έχει. Εγώ το πρόσεχω πάντως.
Οικογένεια: